Chapeau jonge dame. Chapeau De Watergroep.

This post is also available in: Nederlands Français

 

Duurzaam ondernemen

betekent voor ons samen echte oplossingen zoeken

voor problemen van mens en natuur

in en rond bedrijven.

 

Zo contacteerde ik een maand geleden De Watergroep om drinkbaar water te voorzien op een kampweide voor scoutsgroepen. De jonge dame die ik aan de telefoon kreeg, vertelde me dat een standpijp een mogelijkheid was maar dat dat water wel niet gegarandeerd drinkbaar was. Ze vertelde me dat ze eigenlijk geen oplossing hadden om deze jongeren op kamp tijdelijk van drinkbaar water te voorzien. We moesten op zoek naar andere oplossingen…

Twee weken later contacteert diezelfde medewerkster van De Watergroep me om te melden dat de standpijpen nu wel drinkbaar water konden afleveren. “Hoe kan dat?” vroeg ik…De jonge dame vertelt : “Ik stelde vast dat het een probleem was waar we als bedrijf geen goed antwoord op konden bieden en ik besefte dat in coronatijden dat drinkbaar water essentieel was om die jongeren op kamp te kunnen laten gaan, een kamp dat na zo’n lange periode van lockdown des te belangrijker is voor deze jongeren…. Ik heb het intern aangekaart en er is een oplossing naar boven gekomen en de website is intussen ook aangepast….We kunnen nu wel drinkbaar water garanderen via de standpijp.”

Ik moest even bekomen van wat ik hoorde….een jonge medewerkster heeft echt geluisterd naar het probleem van klanten, niet alleen om snel iets te verkopen maar om echt hun probleem duurzaam op te lossen. Ze heeft intern initiatief genomen dat waarschijnlijk buiten haar functiebeschrijving valt en ze heeft als mens samen gezocht naar een echte oplossing voor een echt probleem en dat in twee weken tijd….chapeau jonge dame, dat is duurzaam leiderschap, chapeau De Watergroep, dat is duurzaam ondernemen!

We geloven dat elke medewerker in zijn organisatie kan bijdragen tot de duurzame ontwikkeling van zijn bedrijf.

Wordt ook in jouw organisatie de ruimte gecreeerd voor duurzaam leiderschap? Zo kan duurzaam ondernemen pas echt verankeren in een bedrijf, zo kan pas echt sprake zijn van duurzame ontwikkeling met impact.

En de impact is duidelijk in dit geval. Misschien worden duurzame leiders ook juist op zo’n kampen gevormd! Over duurzame ontwikkeling gesproken…

Chapeau Evelyn en alle medewerkers en bedrijfsleiders van De Watergroep die dit mee mogelijk maakten.

 

Jullie zijn top!