SDG JIJ OOK MEE VOOR EEN MOOI 2020? LET’S ACT UNITED.

This post is also available in: Français English

IEDEREEN KAN OP HET WERK BIJDRAGEN TOT DUURZAME ONTWIKKELING

Ontdek hoe jij duurzame ontwikkeling effectief in actie kan zetten op de werkvloer. Relevant. Betekenisvol. Concreet. Met de Sustainable Development Goals van de United Nations als leidraad.

 

Duurzame ontwikkeling staat op de 2030 agenda van de United Nations.

Terwijl de Milleniumdoelstellingen gericht waren op de ontwikkelingslanden zijn de SDG’s (Sustainable Development Goals) van de UN vandaag de inspiratiebron en leidraad van duurzame ontwikkeling over de hele wereld, zowel voor ontwikkelingslanden als ontwikkelde landen, zowel voor institutionele organisaties als voor bedrijven. Ze zijn bedoeld om de 5 transformatieprioriteiten van de UN te realiseren : prosperity, people, planet, partnership and peace.

Niets voor bedrijven zou je zo zeggen op het eerste gezicht.

Niets is minder waar. Bedrijven zijn altijd belangrijke motors van transformatie geweest in onze samenleving. Daarenboven verwachten stakeholders dit vandaag de dag ook van bedrijven. Zowel klanten als werknemers kiezen voor merken, bedrijven of organisaties die concreet inzetten op duurzame ontwikkeling.

Ook al beseffen bedrijven dat de verwachtingen hoog zijn, toch blijft het een uitdaging om dit in praktijk te brengen.

Problemen zijn vaak complex en overstijgen vaak het bedrijf in kwestie. Toch is de boodschap van de pioneers die met succes van start zijn gegaan en de vruchten er nu al van plukken heel duidelijk : ‘gewoon beginnen’.

Duurzame ontwikkeling moet aangepakt worden op de snijlijn van business, CSR en human capital management.

Iedereen kan en zal moeten bijdragen aan duurzame ontwikkeling, hoe klein die bijdrage ook is. Elke bijdrage wordt onmisbaar in het groter geheel. Iedereen is nodig!

Daarom helpt ACTUNITED bedrijven om duurzame ontwikkeling effectief in actie te zetten vanuit de werksituatie.

We maken de SDG’s werkbaar zowel voor individuele professionals, als voor teams tesamen als voor organisaties in samenwerking met interne en externe stakeholders. Zo kan iedere werknemer, van bedrijfsleider tot werknemer, aan de slag vanuit zijn eigen specifieke werksituatie.

SDG jij ook mee ?

Neem deel aan geplande ConnectionLabs bij jouw in de buurt (zie www.actunited.be) of vraag ons meer info over een ConnectionLab (individueel) of ConnectionRoom (team) of ConnectionSensor (bedrijf) op maat van uw organisatie. Zo kan uw bedrijf nu effectief stappen zetten naar duurzame ontwikkeling in en rond uw organisatie, gegarandeerd met resultaat. 2030 staat voor de deur, uw klanten en stakeholders verwachten verandering, wacht niet langer en ga nu ook concreet aan de slag! ACTUNITED garandeert een unieke concrete aanpak, relevant en performant voor uw bedrijf , betekenisvol voor de betrokken stakeholders.

Geëngageerd samenwerken werkt!

Ook zin om gewoon te beginnen, stuur ons nu een berichtje. Samen maken we een mooi 2020!

connect@actunited.be