Vergaderbos, een buitengewone vergaderruimte

This post is also available in: Nederlands Français

Vergaderbos is buitengewoon

Vergaderbos is een idee gegroeid tijdens de coronacrisis en mogelijk geworden door de intense samenwerking met Agentschap Natuur en Bos, alsook met de lokale buren en partners die meedenken en doen.

Als samenwerkingsplatform gericht op geëngageerd samenwerken voelden we van bij het begin aan dat online workshops niet dezelfde verbinding konden creëren als menselijk contact.  Ook al heeft online werken ook vele voordelen, het is die verbinding die iedereen mist achter de computer.

Van jong tot oud ervaarden we tegelijkertijd dat de natuur meer biedt dan alleen de open buitenlucht. Natuur leeft, geeft en verbindt. Het idee om vergaderen gewoon buiten in de natuur mogelijk  te maken was geboren.

een buitengewone vergaderruimte

Vergaderen in een beschermd natuurgebied is een voorrecht maar geen evidentie. Het is zoeken naar een evenwicht tussen mens en natuur, tussen mogelijke activiteiten en draagvlak van de omgeving, tussen geven en nemen. Deze vergaderruimte is inderdaad een open ruimte die deel uitmaakt en continu synergie zoekt met het omringend ecosysteem. Ook dat maakt vergaderen in deze ruimte buitengewoon, het besef dat we deel uitmaken van een groter geheel, de natuur, de wereld,….het zoeken naar het juiste duurzaam evenwicht. Daarenboven tonen studies aan dat creativiteit met 50% stijgt na 4h in de natuur.

buitengewoon door zijn ligging

Vergaderbos is niet ver, op 40km van Brussel, op de grens tussen de provincies Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen, in het midden van de stiltedriehoek Leuven, Averbode, Tongerlo.  De fietsbrug over de Demer verbindt de Kempen richting Noord-België met Het Hageland richting Zuid-België. Het fietspad langs de Demer loopt van Werchter richting Brussel en in de andere richting naar Diest richting Limburg. Vergaderbos heeft als missie mensen samen te brengen en een centrale ligging is essentieel.

buitengewoon door zijn ruimte

Vergaderbos biedt openlucht vergaderruimtes gelegen temidden van bos, historische graslanden en bloemenvelden. Met respect voor fauna en flora kunnen deelnemers hun ruimte in de natuur zelf inrichten. Schuiltenten zijn voorzien maar contact met de pure natuur blijft altijd gegarandeerd. Lichte mobiele plooitafeltjes en -stoelen maar ook relaxe zitzakken en hangmattenten maken nieuwe manieren van vergaderen mogelijk: vergaderen in verbinding met jezelf, de ander, de natuur, de wereld.

buitengewoon door zijn nieuwe groeimogelijkheden voor teams

Vergaderbos biedt teams de mogelijkheid om samen te zijn en het groepsgevoel op een natuurlijke en ontspannende manier te versterken. Mindful in de natuur. Daarom organiseren we ook gezellige picknick’s ter plaatse. ‘t Hofke, een lokale herberg met buurtwinkel die streekproducten verkoopt en die werk biedt aan personen met een beperking, verzekert duurzame catering.

Maar de uitzonderlijke omgeving, het bijhorende wandelparcours en gepaste activiteiten bieden ook mogelijkheden om als mensen en als team samen te groeien. Deze locatie is ideaal om als team onder begeleiding van coaches nieuwe mogelijkheden te ontdekken,  duurzame vaardigheden en leiderschap te ontwikkelen om zodoende betekenisvolle samenwerkingen te laten groeien en bloeien .

Tenslotte is Vergaderbos ook de plaats om samen toekomst te maken. De coaching ondersteuning verzekerd door de ACTUNITED trajecten krijgt op deze locatie een extra dimensie. De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor innovatie, verandering, evolutie of revolutie…. De natuur kent vaak oplossingen, geeft verrassende inzichten en werkt verbindend. Het volstaat gewoon om te luisteren, in verbondenheid met jezelf, de ander, de natuur, de wereld…. Natuurcoaching is zich laten inspireren door de natuur,  om heel natuurlijk te evolueren,… stap voor stap naar een hoogsteigen bedrijfsmissie in actie, bijdrages tot een betere wereld.

  

Welkom van mei tot september

voor teams van 10-15 personen

reservatie en voorstellen

contacteer hilde@actunited.be

uw Vergaderbos host

Meer info