OP NAAR EEN BETEKENISVOL 2022!

Ondanks de omstandigheden blikken we met ACTUNITED als samenwerkingsplatform met een zéér tevreden blik terug op het voorbije jaar 2021. Het is het virus en de bijhorende sanitaire maatregelen die ons ertoe aangezet hebben onze activiteiten op een andere manier in te vullen in 2020. Twee nieuwe innovatieve activiteiten hebben we dan niet alleen ontwikkeld maar dit jaar ook met succes gelanceerd en dit mede dankzij de samenwerking met talrijke geëngageerde partners.

In mei 2021 kregen we op de valreep van Agentschap Natuur en Bos de toelating om vergaderactiviteiten te organiseren op een uniek natuurgebied in Vlaanderen, nauwelijks op 40km van Brussel. Het VERGADERBOS werd geopend mede dankzij de enthousiaste en fijne samenwerking met de lokale betrokken buren en met de steun van de lokale autoriteiten. Teams van 10 tot 15 personen krijgen de gelegenheid op een unieke manier te vergaderen…. Vergaderen krijgt zo een totaal ander betekenis in deze unieke setting. “Wat we hier doen, kunnen we niet op kantoor doen” was de feedback. “Hetgeen we hier niet deden, kunnen we zonder probleem wel op kantoor doen….” Kortom het is anders vergaderen : het is connecteren met elkaar, de natuur en het groter geheel…. “Dat is zo een unieke ervaring, zo inspirerend!” Zo kan geëngageerde samenwerking zich op een natuurlijke manier ontplooien…. Een aanrader dus voor teams die van betekenisvol werken in 2022 werk willen maken!

In oktober lanceerden we onze tweede activiteit : de innovatieve EEN JAAR OP REIS groeikalender, in verbondenheid met jezelf, de ander, de natuur en de wereld rondom. Na exact één jaar samenwerking konden Ann Beckers en ikzelf deze originele scheurkalender voorstellen aan de pers en andere geïnteresseerden. Doordat we samen met de 40 fantastische expert partners de lezers én doeners wekelijks meenemen op een inspirerende reis van persoonlijke groei naar bouwen aan een betere wereld, wordt dit item beschreven als “een must have in deze tijden, een mooi werk van experten, een positieve kijk op je dag, een portie zuurstof, een leidraad om duurzaam in actie te komen….” Duurzaam leiderschap in actie is hetgeen we beoogden, het beste uit jezelf , je team en je organisatie halen in 2022. Heel snel waren we online uitverkocht en zo is deze unieke scheurkalender alleen nog bij De Standaard Boekhandels te vinden…. of op de werktafel van vele lezers in actie! Betekenisvol leven ligt zo binnen handbereik…

Betekenisvol leven, werken en ondernemen toegankelijker, makkelijker en mogelijk maken is wat wij meer dan ooit beogen met deze innovatieve tools en samenwerkingen!

Op naar een betekenisvol jaar 2022… met volle goesting allesinds!

Wij kijken ernaar uit organisaties, teams en leiders bij te staan, the ACTUNITED way.

Tot binnenkort,

Ann & Hilde